Atentatul de la OSLO : cui foloseste acest atentat?

Sediul guvernului norvegian aruncat in aer si zeci de de copii ai politicienilor laburisti asasinati de un francmason, la o zi dupa ce ministrul de externe laburist al Norvegiei a declarat ca va recunoaste statul palestinian, cerand totodata ca ocupatia evreiasca a Palestinei sa inceteze imediat. Acesta este raspunsul la intrebarea clasica "Cui prodest?" - Cui ii foloseste acest atentat?
Cu doar o zi inaintea atentatului, ministrului de externe norvegian a declarat in tabara tinerilor laburisti de pe insula Utoya, cu o verticalitate de admirat, ca Norvegia trebuie sa recunoasca statul Palestinian, iar ocupatia evreiasca a teritoriilor palestiniene trebuie sa inceteze imediat.
Vezi aici un articol pe site-ul televiziunii nationale TV2 care prezinta vizita ministrului de externe in tabara in care a doua zi a avut loc masacrul. In articol apare o imagine in care este vizibil un banner cu mesajul "Boicotati Israelul!"
In cadrul acestui partid (de guvernamant) se discutase anterior o motiune care solicita sanctiuni militare impotriva Israelului daca acest stat continua bombardamentele aviatice impotriva administratiei Hamas si a populatiei palestiniene din Gaza.
In plus Israelul avea si alte nemultumiri:
Norvegia a refuzat investii israeliene. Ziarul Haaertz relata anul trecut:
"Un fond de investitii norvegian in domeniul petrolier cu o valoare 450 miliarde euro a exclus doua firme israeliene implicate in dezvoltare pe motive de etica, a declarat ministrul de finante al Norvegiei."
Ministrul de externe al Israelului Avigdor Lieberman a acuza acum doi ani Norvegia ca promoveaza anti-semitismul;
Norvegia a anuntat recent un plan de a-si retrage trupele din razboiul contra Libiei .
Daca pana acum nu a putut indupleca aceasta tara nordica sa ii reprezinte interesele la ONU, premierul israelian Benjamin Netanyahu a reusit insa sa cumpere foarte ieftin voturile României si Bulgariei impotriva statului palestinian. Canalul TV israelian Channel 2 a dezvaluit in seara zilei de 12 iulie 2011 ca pretul votului acestor doua state impotriva recunoasterii unui stat palestinian in cadrul ONU, a constat în acordarea unui numar de permise de muncă pentru lucratorii romani si bulgari (in calitate de colectori de gunoi si lucratori in constructii) si zboruri ieftine din Israel. Cat de "dragut" si de semnificativ!


Se pare că acesta a fost extrem de deranjat de mesajul afişat, cu o zi înainte de atac, de tinerii din tabără. Pe el era scris: “BOICOTT ISRAEL“.

Anders Behring Breivik nu a avut legături cu organizaţiile naţionaliste din Norvegia sau Europa, ci cu EDL (English Defence League), organizaţie anti-musulmană, anti-rasistă, anti-naţionalistă si mai ales pro-Israel. Steagul Israelului find nelipsit de la manifestările sale publice sau private. Modelele lor sunt evrei ca de exemplu: din Germania evreul Henryk Broder, evreul sionist Bernard Henry Levy din Franţa, din Britania Melanie Philips, Bernard Lewis, ca să menţionăm doar câţiva.

Asasinul posta frecvent pe saitul document.no, condus de către evreul Hans Rustad, activist de extremă stânga, anti-musulman, susţinător fanatic al Israelului. Făptuitorul era un admirator al său. Ţinta, tinerii din partidul aflat la guvernământ, nu a fost aleasă la întâmplare. Guvernul norvegian s-a pronunţat că nu va mai achiziţiona arme din Israel şi poate fii favorabilă recunoaşterii unui stat Palestinian….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu